Maja gjorde en makalöst god hallonpaj med marängtäcke, inspirerat av Mari Mandelmanns svartvinbärspaj.
Hon började med att låta
2,5 dl frysta hallon
rinna av i en sil (så att pajen inte blir för mycket vätska till pajem.)
Nyp snabbt ihop
150 g kallt smör
1 dl råsocker
2 äggulor
3 dl mandelmjöl
1 dl fiberhusk
Tryck ut degen i botten och på kanterna av en medelstor pajform. Låt stå i frysen tills degen stelnat. Sätt ugnen på 200°. Förgrädda pajskalet i 180° tills pajen fått färg. Låt svalna. Sätt ugnen på 220°
Fyll pajskalet med
de avrunna hallonen
Vispa marängsmet av
2 äggvitor
1,5 dl råsocker
2 droppar ättikssprit (12 %)
länge så att sockret smälter till en fast smet. Spritsa eller bred marängen på pajen. Sätt in formen i ugnen och grädda tills marängen fått fin färg. Avnjut vansinnigt god paj!!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar