Jag hade knappt ätit kyckling sedan matförgiftningen 2011 och Majas mördarsalmonella något år tidigare. Jag tycker helt enkelt inte att kyckling är gott längre. Nu får jag bara (ibland) behålla fisk, näringsdryck och just kyckling (ibland). Jag har nu ledsnat på att bara äta kyckling med ris, gurkmeja och ingefära, som både är nyttigt och döljer kycklingsmaken, så testade med
Så här gjorde jag den 2 port
Hetta upp
olja
i en panna och tillsätt
1 hackad shalottenlök
(2 klyftor vitlök)
låt svettas till det blir genomskinligt men inte får färg. Blanda i
100 g jordnötssmör
1 dl kokosmjölk
1 liten hackad chili,
1 msk soja
1 1/2 dl vatten
och sjud under omrörning ca. 10- 15 min
(Om du vill ha såsen tunnare, blanda i mer vatten.)
Passar även bra till kokta grönsaker, fisk osv!
Passar även bra till kokta grönsaker, fisk osv!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar