söndag 8 maj 2011

Vara med i svängen

Under första dagen av KUL TUR Jämtland-Härjedalen 2011 märkte jag att det som sålde var fika. Hade från början bara tänkt servera kaffe/té/saft med en lyckokaka, så att besökarna kunde vara med i ett konstverk jag planerar. Så hade jag kvar lavendelskorpor så la med även det. Så att det inte skulle se så torrt och tråkigt ut tog jag därför även och "svängde" ihop (som farmor brukade säga) en Hallonrulltårta igår förmiddags. Det var syster Maja som hittat receptet hon sökt efter i fler månader och delade med sig av det till mig.
Hallonrulltårtan ser kanske inte så god ut
när den är inplastad, men eftersom jag
hade öppen ateljé 12 - 18 är det nödvändigt.


Hallonrulltårta
3 (ekologiska) ägg
1 1/2 dl socker eller motsvarande honung / Stevia eller annat Aspartamfritt sötningsmedel
1 dl mandelmjöl 
1 msk dl pyssliumhusk
1 dl potatismjöl
drygt 1 1/2 tsk bakpulver
strösocker
Sätt ugnen på 275 grader. Vispa äggen fluffigt och tillsätt sockret. Blanda ihop all torra ingredienser och vänd ned i äggsmeten. Bred ut på plåten, sänk ugnen till 250 grader och sätt in + grädda rulltårtan i 5 min. Vänd över hela rulltårtan på ett annat bakplåtspapper och sockra ovanpå hela.  Vänd så tillbaka på första papperet, så att fyllningen hamnar på den osockrade sidan.
2 dl vispad grädde
250 g Mascarpone
2 tsk vaniljsocker/sötningmesdel
2 dl hallon
Rör ihop allt utom hallonen och bred över rulltårtan. Fördela hallonen över och rulla ihop till en fantastisk upplevelse!
Hela mitt Konstfika-bord
All rosa text är länkar vidare till det som nämns i texten! 

Inga kommentarer: