onsdag 25 maj 2011

Flera flugor i en enda smäll

I helgen var det så vackert väder att jag tog jag tag i att vända trädgårdslandet, som mest såg ut som ett övningsfält för militärfordon, med högar av jord och torv utspridda. Där fanns också en jordhög dit jag ifjol flyttade en massa av de vilda smultronplantorna som är utspridda över tomten Det har nämligen funnits en idé om att bygga ett växthus där trädgårdslandet är, men den är numer skrotad.
så här illa såg det ut, ja faktiskt ännu värre eftersom jag tagit
bilden för att få med Narcisserna så de döljer jordhögen
Jag tänkte att eftersom jag inte kunnat träna på länge skulle det vara väldigt bra för min kropp, då det enda jag hade att tillgå utöver den egna styrkan var en grep och en spade. Att det dessutom skulle vara så bra även för min ständiga hjärnvärk hade jag inte kunnat ana, trots allt jag läst om odlandets läkande effekterInser verkligen odlandets magi efter att jag "bara" hade vänt jorden i landet under 2 h och hjärnvärken rann ur mig ikapp med svetten. 
Greta var förstås med hela tiden  medan jag höll på i landet,
som ligger ovanför  stenarna i dammen.
Jag jobbade tyvärr utan handskar, eftersom  de enda som fanns var sådana där grova arbetarhandskar, som dels glider och dels innehåller så mycket Krom att jag, som är allergisk mot det, får blåsor av dem i så fall.
Jag förstod dock vad som skulle ske och var beredd på de blåsor jag skulle få, men hoppades att de skulle hålla. Så nu har istället fått  sår i händerna, som snart blir till fler valkar. Ingen som ser mina händer kan alltså beskylla mig för att vara en "fin fröken" som inte kan ta i...
så här ser landet ut numer, så nu behöver där bara gödslas
och sättas frön, så kommer det att bli riktigt bra.
En hel hoper flugor i en enda smäll alltså; frisk luft, sol, träning och minskad hjärnvärk och till på köpet ett trädgårdsland som är redo att odla i efter uppgödsling. Den enda nackdelen är att den efterlängtade Jamtlis vårmarknad blev totalt bortglömd i allt trädgårdsstök.

Inga kommentarer: