torsdag 22 september 2011

"What the hell"-effekten

Nu är det även vetenskapligt bevisat; för att nå dina mål måste du byta ut självkritiken mot självkärlek. Enligt forskning publicerad i Journal of Personality and Social Psychology visas det tydligt att vår egen självbild och bristen på kärlek till oss själva är vad som hindrar oss från att uppnå våra mål. Kristin Neff, som är professor  The University of Texas, Austin menar att "många tror att det krävs att man är självkritisk för att kunna behålla motivationen, vilket är helt fel." 
bild ur Blossom
STOCKPHOTO
Eventuella snedsteg är en del av resan och inte bevis på att man är dålig. Neff fortsätter:
"Vår forskning visar tydligt att de människor som har en högre dos självkärlek tenderar att bli mindre frustrerade över tillfälliga bakslag" Det tankesättet kallas vetenskapligt för "What the hell"-effekten.
Neffs studie visade att en grupp som fick träna yoga, meditation och avslappningsövningar i åtta veckor stärkte självkärleken hos hela 90 % av deltagarna. 

Hennes recept för att nå sina mål är alltså att stärka självkänslan genom bl a att träna räna yoga, meditation och avslappningsövningar. Det låter väl enkelt och bra. för att inte säga avslappnande?!


All rosa text är länkar vidare till det som nämns i texten! 

Inga kommentarer: