söndag 25 september 2011

Kraftfull Marin på Galleri S

Lördagens vernissage av Marin Hemmingsson, en konstnär som tidigare bodde i min lilla stad och som jag då umgicks med, blev till en fullkomlig vitamininjektion med stor publik. På Galleri S trängdes och kramades alla i en skön stämning omgivna av Hemmingssons underbara dukar med en lyster i färgerna som formligen lyfte hela utställningen, The Art of BeComing.
dessa stora målningar möts man av när man kommit in i Galleri S 
Det fantastiska ljuset i målningarna beror främst på att de är målade i bivaxtempera, som hon kom i kontakt med som antroposofernas inredningsmåleri. Hemmingsson, som gick en konstterapeutiska utbildningen i Järna, har experimenterat med det i sin konst och lyckats över förväntan tycker jag.Bivaxtempera  är helt ekologiskt. Det är mycket som är ekologiskt idag, vilket är underbart för oss konstnärer som annars utsatt oss enormt mycket för bl a lösningsmedel.  Så doften av och glädjen i att arbeta med just det känns som om det måste vara vad som ger lystern i målningarna. Det kommer sig dock av att vaxet blir som ett extra lager mellan färgerna, vilket inte dämpar dem på samma sätt som vitt gör.
Utställningens titel The Art of BeComing "handlar om att våga ta emot det som kommer till oss i mötet med andra människor" enligt ÖPs artikel om utställningen. Det är dessutom enbart nya verk som visas.
– För mig är det jätteviktigt att det visar där jag är nu. Jag tycker att det är viktigt att vara uppriktig och ärlig i min process, förklarar hon.

de "afrikanska" anslaget i silhuetterna
framträder extra tydligt i den
transparent glödande Bivaxtemperan


I samband med Konstens vecka kommer 
Marin Hemmingsson att, den 4 oktober kl 18 på Galleri S, att berätta om sin konst och arbetsprocessen. "Jag känner en väldig kraft att dela min process, så det kan bli ett redskap för var och en. När jag ser tillbaka tänker jag på de som delat med sig av sin process som gett mig mycket", säger hon till ÖP
Målningarnas luminicens beror främst
på att de är målade med Bivaxtempera  
Då kommer jag absolut att vara närvarande och jag vill verkligen rekommendera att också du beger dig till Galleri S senast 12 oktober.
Öppettider är lörd -  sönd 13 - 16
månd stängt
vardagar 12 - 17
fredagen den 30e sept kvällsöppet.

All rosa text är länkar vidare till det som nämns i texten!

2 kommentarer:

Marin sa...

Tack MalinMatilda för din generösa entusiasm ! Känns otroligt fint.

Lyckans Smed sa...

Tack för en underbar utställning!
/*