tisdag 27 september 2011

Cykelmode

Det har blivit en del cykelinlägg senaste tiden, med moderna monster till cyklar. Här kommer därför två foton av vad  jag anser vara vackra cyklar:
Majas vackra 50-tals-cykel
Stil 16 september talade även Susanne Ljung, som varit en förebild sedan hennes samarbete med Jacob Dahlin, om just cykelmode. Det ligger alltså i tiden!

Syster Majas vackra 50-talscykel ser fortfarande ut som om den vore helt ny, fast mormor haft den sedan den  köptes ny på 50-talet. När Maja fick ta över den hade den stått oanvänd i säkert 20 år så däcken måste bytas ut. Han på cykelverkstaden blev alldeles förundrad över vilken pärla han fått i sina händer, beställde perfekta däck för att passa och putsade upp den till ett smycke tills Maja hämtade den.
farmors gamla Crescent från 30-talet
Min gamla skönhet fick farmors mor i vuxen ålder för att det skulle gå fortare för henne att ta sig till "Lia",där de hade fäboden. Hon hade dock aldrig lärt sig att cykla så hon hängde med armarna över styret och stod och cyklade. Efter henne ärvde farmor cykeln, men när hon amputerad sitt ena ben 1987 fick jag ta över den. Jag har verkligen älskat denna cykel och både sadeln och lyset blev utslitna och har fått bytas ut. När man normalt går är det en underbar frihetskänsla att istället susa fram på cykeln!

Inga kommentarer: