söndag 18 september 2011

KONSTig kollektivtrafik

Östersunds konstskola har i ett uppdrag från kommunen gjort väldigt rolig konst inför den Europeiska Trafikantveckan som pågår 16-22 september i hela Europa.
Här testas Östersunds underjordiska rälsbuss av ÖPs
reportrar Fredrik Alverland och Anna-Karin Landin.

Enligt artikel i ÖP blev konstskolan tillfrågad av Östersunds kommun om de ville omvandla tre parkeringsplatser konstnärligt inför Europeiska Trafikantveckan (16-22 september), med en bilfri dag i Östersunds centrala delar igår, lördag. Det ville konstskolan gärna, så eleverna har jobbat i två dagar, under ledning av läraren Linda Petersson med de olika konstverken.

så här ser nedgången till Östersunds
underjordiska rälsbuss
 
 ut från andra hållet














För LT berättar Malin Jäderberg, som tillsammans med åtta kompisar byggt en nedgången till ÖstersundsUnderjordiska Rälsbus utanför Nordea på Storgatan:
– Uppdraget var att fundera på vad man skulle kunna använda parkeringsplatser till om bilarna försvinner. Och att uppmana folk att åka kollektivt. Förhoppningsvis kommer den att lysa vackert på kvällarna under hela trafikantveckan, säger Malin. En solcellsdriven belysning, ekologisk och bra, hör till.
På linjekartan ovanför nedgången ser man att kan åka såväl
till Sydpolen som Peking och New York, liksom Bettersia
med den Underjordiska Rälsbussen! 

















Utöver Östersunds Underjordiska Rälsbuss finns vid apoteket på Kyrkgatan ett grönområde på en parkeringsplats, med en grön parkbänk ovan en konstgräsmatta med blommor runt omkring. På Stortorget finns den tredje KONSTiga parkeringsplatsen, som är omgjord till en grön oas,  med ett stånd där man ska kunna pimpa sin cykel snyggare.
Riktigt kul idé som jag hoppas att många kommer att njuta av t o m 22 september!
All rosa text är länkar vidare till det som nämns i texten!

Inga kommentarer: