Så lite kinesisk visdom från Mu Min, framgångsrik kinesisk restaurangentrepenör i dagens Kinas Mat: "Lycka handlar om förnöjsamhet med det man har, så att man inte behöver oroa sig för framtiden!" Varken jag eller Baloo hade kunnat uttrycka det bättre. Så har Mu Min också gjort en klassresa som heter duga. Han växte upp under knappa förhållanden, men äger nu sju restauranger i Peking, där en måltid av Pekinganka kan kosta hela 1 800 kronor. Detta medan ankan bara kostar 1 krona att köpa av uppfödaren.
Mu Mins affärsidé är att erbjuda pekinganka anpassad för moderna storstadsbor. dvs inte lika fet som hans barndoms. |
2 kommentarer:
Väldigt bra programledare till Kina maten. Och han verkar kunna kinesiska också. eva
Han är fantastisk och talar tydligen mandarin som en infödd! Jag läste att han ofta blir frågad hur det kommer sig att han som "är kines ser ut som en västerlänning"...
Skicka en kommentar