Här är receptet om du vill testa om ditt lyckocentrum också har kontakt med tungan:
Saffransbiscotti ca 40-50 st
200g hackad sötmandel
100 g rumstempererat smör
4 äggulor
3 dl socker / honung / motsvarande Stevia
1 pkt stött saffran
4 äggvitor
1/2 tsk salt
1 citrons finrivna skal
1 finriven bittermandel
nästan 6 dl siktat Dinkelmjöl
1 msk vaniljsocker
2 tsk drygt bakpulver
Börja med att ställa fram smöret en stund innan baket så att det blir rumsvarmt smält. Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg sötmandeln i en ugnsfast form och rosta den i mitten av ugnen i 6-8 min, tills den blir gyllenbrun. Vrid så ned ugnen till 175 grader.
Vispa gulor, socker o stött saffran till en luftig smet. Vispa vitorna och salt i en annan fettfri skål till ett fast, vitt skum.
Blanda ihop de torra ingredienserna och vänd ned i äggulesmeten. Vänd så också ned den salta äggvitan i den och tillsätt det mjuka smöret. Blanad allt noga och dela degen i tre lika stora delar, som formas till c:a 4 sm breda "limpor" på en bakplåtsklädd plåt. Grädda längderna i mitten av ugnen i 15-18 min. Skär "limporna" i ca 1 cm tjocka skivor och vänd upp denm på plåten medan de är varma. Ställ tillbaka plåten i ugnen i c:a 4 min . Stäng ugnen och på glänt med t ex en träslev i övre hörnet. Eftertorka så skorporna i c:a 30 min. Vänta tills de kallnat helt innan du avnjuter dem!
mmmmmums! |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar