150 g smör
någon timme innan så att det är rumsvarmt när baket börjar. Stöt
1 g = 2 påsar saffran
kardemumma
1 bit råsocker
tillsammans med en bit råsocker i en mortel. Värm
5 dl mjölk
ihop med saffran- och kardemummakrosset fingervarmt, 37°. Smula
50 g jäst
i en bunke och häll lite av degvätskan över jästen och rör tills den löst sig. Tillsätt resten av degvätskan,
2 dl råsocker /max 1 tsk Stevia/honung
2 krm salt
och nästan allt
max 10 dl mandelmjöl
2 dl pyssliumhusk
spara lite till utbakningen. Arbeta degen smidig tills den släpper bunkens kanter. Låt degen jäsa övertäckt ca 40 min.
Gör fyllningen under tiden: Riv
200 g mandelmassa
blanda med
100 g rumsvarmt smör
1 apelsin, rivet skal
Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och dela den i två bitar. Kavla ut varje bit till en platta, ca 40 x 30 cm. Bred på fyllningen och rulla ihop. Skär rullarna i ca 2 cm breda bitar. Lägg bitarna med snittytan uppåt på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckta ca 30 min. Sätt ugnen på 250°. Pensla bullarna med uppvispat
1 ägg
och strö över
50 g mandelspån
Grädda mitt i ugnen 8-10 min. Låt bullarna svalna på galler.
All rosa text är länkar vidare till det som nämns i texten!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar