söndag 5 december 2010

julgodis

Dags för lite smaskigt julgodis! Leilas underbara nougatgodis är lätt att göra och smakar himmelskt. Nutella är ett italienskt Nougat-"pålägg", som säljs på burk i de flesta  matvaruaffärer även här i Sverige. I Frankrike har man det gärna på crêpes, medan tyskar och italienare gärna äter det på vitt bröd. Ingen särskilt nyttig "frukost" direkt...

Leilas Cornflakes crisps c:a 43 bars
400 g mörk kvalitetschoklad 70 %
1 1 block (250 g) nougat
1 1 burk (350 g) Nutella
1 1 l cornflakes
300
Hacka 100 g av chokladen och smält den tillsammans med tärnad nougat och Nutella i ett vattenbad (i en stor skål över en kastrull med kokande vatten). Ta av skålen från värmen. Vänd försiktigt ner cornflakes i chokladblandningen. Häll ut detta i en liten rektangulär form, 26 x 13 cm klädd med bakplåtspapper. Packa försiktigt ihop smeten så att inga lufthål uppstår. Låt stelna i kylen och skär kakan i 2 x 4 cm breda bars/bitar. Finhacka resten av chokladen. Smält 1/3 av den i ett vattenbad, tag av skålen från värmen och rör i resten av chokladen tills allt smält. Låt svalna under omrörning till cirka 28 grader. Doppa bitarna i choklad, gärna med hjälp av en gaffel. Låt dem rinna av på ett galler (med bakplåtspapper under).
syster Majas fina godistillverkning, en fest för både öga och mun!

1 kommentar:

Anonym sa...

Berit Windelhed: Fin och inspirerande blogg du har! Livshöjare helt klart.
December 5 at 10:26pm ·

· MalinMatilda Allberg: Tack snäkka Berit!
Och tack för bilderna, Maja! Jag Monday at 10:11am ·