tisdag 8 mars 2011

Värdsfrånvänd?

Kanske verkar jag världsfrånvänd som inte med ett ord kommenterat händelserna i Nordafrika och Mellanöstern. Faktum är dock att ingen ännu vet vad som kommer att ske i Egypten, Tunisien eller än mindre i Libyen. Visst är det bra att diktatorer avsatts av folket, men innan där verkligen varit demokratiska val, där nya ledare tillsatts finns någon garanti för att det blir bättre för gemene man där. Risken är att det blir som efter den Iranska revolutionen 1978-79, när ultrareligiösa muslimer tog makten genom att förbjuda andra partier ett efter ett, förfölja människor samt inrätta Sharia-lagar.
min snart 15 år gamla oljemålning Hot med jordglob i
Från Kina rapporterade Torbjörn Petersson i DN i lördags att "Det årliga mötet  i Kinas nickedocksparlament sammanfaller med att Kommunistpartiet gör sitt yttersta för att slå ned protester av samma typ som spridits i Mellanöstern. I Kina har de lyst med sin frånvaro, men dessa icke-demonstrationer har skrämt ledningen till den grad att över hundra dissidenter gripits. Censuren har ökat och utländska medier varnats för att bege sig till vissa ”känsliga” platser i Peking och Shanghai."

Jag kan dock inte hålla mig ifrån att dela med mig av stor humor; Muammar Gaddafi talar svenska på det här klippet! Inte illa va'?!

"Ex-diktatorn" vänder sig till det svenska folket. 

Inga kommentarer: