lördag 24 mars 2012

Tankeväckande att höra

På P1 sänds programmet Tendens, som oftast brukar vara väldigt intressant att lyssna på. I onsdags sändes Jonas Cederlings berättelse Jag vaknade som nyfödd som du kan höra här. Jag kände igen enormt mycket i hans berättelse, fast jag bara förlorade några år av mitt liv i min trafikolycka. Våra skador och sättet att tänka om dem liknar varann oerhört. Även om alla hjärnskador är unika för hur just de påverkar livet är det gemensamt för dem alla med hjärntrötthet och försämrat korttidsminne.
Jonas Cederling på bild från sr.se
Jag nämnde därför programmet på Facebook och då skrev en av mina vänner "Min kompis!!! Ni kanske har nåt att diskutera. Jag kan suggest friendship om du vill?" Tack för det snälla Annabell

Jag skrev att jag känner igen mig i hans berättelse och tackade för hans mod och fina sätt att uttrycka sig. En lång chatt följde. Särskilt när jag upptäckte att vi är födda med bara en timmes och några kilometers mellanrum. Det är nästan så att jag börjar tro på astrologi. Vad är 
sannolikheten egentligen att två personer med så likt horoskop råkar ut för så liknande olyckor som vi båda gjort? Tanken svindlar.


Om du är det minsta 
intresserad av hur andras livserfarenheter kan te sig så tycker jag att du ska lyssna på Jag vaknade som nyfödd här. Det kommer antagligen att få dig att se annorlunda på din omvärld och ditt eget liv!

All rosa text är länkar vidare till det som nämns i texten! 

Inga kommentarer: