lördag 3 mars 2012

Odling i Greklands-krisens spår

Rurbanism, som jag skrev om härom dagen, är en verklighet i det krisdrabbade Grekland, där att odla hemma är en nödvändighet för att få mat på bordet.
DN läser jag om Katerina Tsimaratou, som satsar på att odla egna livsmedel, just för självförsörjning.
– Jag tänkte på mina föräldrar och att jag vill hjälpa dem om situationen blir ännu värre, säger Tsimaratou till DN.
"Ute på balkongen växer början till det som hon hoppas ska bli stora odlingar. I speciella plastlådor med jord prunkar bland annat sallad, morötter, lök, koriander och spenat. Framöver är planen att använda husets tak och utöka odlingarna så att alla som bor i huset får sitt grönsaksbehov tillgodosett.
Det är krisen som fick 28-åriga Katerina Tsimaratou att börja odla hemma. Hon har fått hjälp av företaget Trädgård i staden vars affärsidé är att hjälpa greker starta en odling på balkongen.  Katerina Tsimaratou har precis börjat lära sig odla, men hoppas framöver utöka familjens livsmedelsförsörjning med odlingar vid lantstället."
bild ur DN
--- "trots de tuffare levnadsvillkor som krisen innebär tror  Katerina Tsimaratou  att den kan leda till något gott.
– Vi har förlorat våra värderingar. Jag tror det är en av anledningarna till krisen, vi bara konsumerar, vill ha mer hela tiden. Det är bra om vi kan gå tillbaka till grunden och naturen, säger Katerina Tsimaratou som har doktorerat i medicinsk biologi och forskar i cancer."


All rosa text är länkar vidare till det som nämns i texten!

Inga kommentarer: