måndag 26 mars 2012

Frukt- och bärläder

Min vana trogen så tänker jag kommentera förra veckans avsnitt av Den Njutbara Trädgården, mitt favoritprogram. Det där med att göra Frukt- eller bärläder tycker jag nämligen låter som ett ultimat sätt att konservera smaken länge.
bild ur Den Njutbara Trädgården
Enligt programmet gör man så här, vilket jag absolut ska testa i höst:


Frukt-/bärläder
Koka bären eller frukten tills de är helt mjuka. 
Det är bara fruktköttet som används, så passera genom en sil eller passerkvarn. 
Smaka av med florsocker (löser sig snabbast). 
Bred ut moset jämnt så att det torkar lika fort på bakplåtspapper. 
Torka i ugnen på låg temperatur i 8 h, gärna med fläkten på. 
Riv det i bitar och förvara i flera månader.

Imorgon blir det hur 
Alys Fowler torkar äpplen enligt programmet.

Inga kommentarer: