torsdag 19 april 2012

Längta till vecko-starten?

Delikatesser för miljön är verkligen blåmusslor, som lever av växtplankton, vilket gör att musselodlingar kan bidra till att motverka övergödningens effekter. De renar sjövatten från kväve och fosfor och är dessutom en fantastiskt god delikatess. Bland det bästa jag vet är Moules Marinère och att laga det är rena rama snabbmaten, samtidigt som det är grymt nyttigt. Receptet hittar du här!
I måndags insåg jag dessutom det faktum att delikatesser till helgen är för rika. Vi andra kan njuta av dem till halva priset på måndagen istället! Gissa om jag blev överlycklig över att hitta både blåmusslor och carpaccio i reahyllan då.
Musslorna var dessutom så gigantiskt stora att de inte gick att äta i bara en tugga. Både Maja och jag blev grymt mätta av att dela på ett enda nät blåmusslor. Godast till är grillat surdegsbröd som man raspar en vitlöksklyfta på brödet både innan grillningen och vid bordet, om man så önskar. Godare och fettsnålare vitlöksbröd finns inte. Underbart att också suga upp den makalöst goda musselskyn med!
Tänk att till tisdags-middag kunde vi dessutom njuta av carpaccio med parmesan-ost; ingen dålig början på veckan alltså!
Dessutom till absolut lågpris. Varför äta gott till helgen när det är så mycket billigare att göra det efter helgen istället?
Ser  nog hädanefter fram till vecko-början, istället för vecko-slutet. Som dessert en snabb mintchoklad-mousse, som du hittar receptet till här. Lyxigare vecko-start får man leta efter!

Inga kommentarer: