onsdag 4 april 2012

Choklad ger lägre BMI

Nu kommer åter goda nyheter för alla oss som älskar choklad. Trots att choklad innehåller mycket kalorier, så är nämligen choklad-ätare i genomsnitt smalare än andra läser jag i DN.

Den senaste studien, publicerad i tidskriften
Archives of Internal Medicine, visar att choklad kan ge lägre BMIDet är forskare vid University of California at San Diego i USA som har jämfört bodymassindex, BMI, hos knappt 1 000 personer.  Det visade sig att en regelbunden chokladkonsumtion tycks vara associerat med lägre BMI, t
ill forskarnas stora förvåning. Detta även när de tog hänsyn till andra faktorer, som motion, gick sambandet inte att förklara med något annat än chokladen. Mängden tycks inte heller vara det avgörande, utan snarare hur ofta man äter det.
Påskägg och shoklad från Tinas Praliner bör ge lägre BMI,
sagan om den portugisiska tuppen kan du läsa här
Beatrice Golomb, som är en av artikelförfattarna, säger till BBC News Health att denna studie, precis som andra, tyder på att det snarare är kompositionen av kalorier, inte antalet, som avgör deras påverkan på kroppsvikten.
Antioxidanten catechin, som finns i framför allt mörk choklad kan vara en möjlig förklaring, som i försök visat på minskad kroppsvikt för möss av det.

Inga kommentarer: