Som jag berättat tidigare så fyndade jag en stor burk full med kantareller härom veckan, så jag kan unna mig fantastisk kantarell allt som oftast. Torkade kantareller måste man först blötlägga i ca 1 h och sedan vrida ur vattnet ordentligt, för det är inte gott att äta.
Den underbara kantarellkrämen gör man så här:
Kantarellkräm med Mozarella-/parmesanost 2 port.
5 dl kantarellerFräs svampen så att den börjar knäppa, vilket betyder att all vätska försvunnit. Tillsätt så
en klick smör som får smälta och så
½ finhackad schalottenlök
½ finhackad schalottenlök
salt och peppar
Blanda i
1 dl crème fraiche
½ msk balsamvinäger
½ msk balsamvinäger
och koka ihop. Vänd i
2 msk hackad persilja
25 g riven parmesan
2 msk hackad persilja
25 g riven parmesan
så gott att jag såg suddigt, som synes... |
Till den ovan stekte jag också
50 g bacon knaprigt i stekpanna.
och strödde även över persilja. Strö över bacon och lite persilja.
Så njutbart, särskilt med utslagna tulpaner på bordet och solen
utanför fönstret! Ja, min måltidslitteratur ligger lätt till hands på
bordet.och strödde även över persilja. Strö över bacon och lite persilja.
den är för övrigt oerhört god även med champinjoner istället! |
Då känns det faktiskt ínte så tungt att det tyvärr det inte är vitsippor som gör narcisser och penséer sällskap på min balkong:..
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar