250 g double chocolate chip cookies
75 g rumsvarmt smör
Kör kakorna till smulor i en matberedare. Tillsätt smöret och kör snabbt ihop till en deg. Tryck ut smulorna tunt i formen och ordentligt upp på kanterna. Låt stå kallt i kylen medan du förbereder fyllningen.
400 g färskost
1 burk
crème fraiche, 34 % fett
Rör färskost och crème fraiche smidigt tillsammans.
½ dl
starkt, ljummet kaffe
200 g
70% choklad
2 ägg
0,75 dl
strösocker/motsvarande Stevia
Rör ner kaffet lite i taget i färskost-blandningen. Bryt chokladen i mindre bitar eller hacka den och rör ner i färskost-blandningen. Vispa upp äggen
lätt tillsammans med sockret och blanda ner lite i taget i smeten.
Rör ihop till en jämn smet och häll den i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i 175°C, cirka 35 minuter. Cheesecaken ska fortfarande vara lite lös i mitten, men stelnar i kylen. Låt svalna och förvara den sedan inplastad i kylen. Försök att vänta någon timme och njut den sedan den stelnat!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar