onsdag 25 april 2012

Bärnsten mot fästingar

Jag blev alldeles till mig när jag läste att en kompis, som är hunduppfödare, rekommenderade  bärnstenshalsband till hundarna mot fästingar.  Jag trodde knappt att det var sant, både snyggt, matchande matte och t o m som skydd mot fästingar!
Jag har iofs hittills inte hört om någon i min lilla stad som drabbats av fästingar här, men de finns ett par mil utanför stan och när jag åker ned på Österlen vill jag gärna skydda Greta-kissen mot det. Bärnstenshalsband har jag ju flera stycken sedan jag var AiR i Riga, så det vore toppen att bara sätta på henne ett av dem
Det låter helt otroligt att det ska fungera mot fästingar, men att bärnsten blir elektriskt laddad då den gnids mot material, som exempelvis djurpäls är känt ända sedan antiken. Bärnsten heter (därför?) just electron på grekiska och i Tyskland har man sedan länge sålt bärnstenshalsband mot fästingar.
bilden överst är ett montage för enda sättet att fota henne
med halsbandet var som ovan; det syns knappt...
Halsbanden jag har verkar dock vara för tunga, så får köpa ett nytt till GretaTänk vad snyggt med katten och matten i matchande bärnstenshalsband! Matte är ju väldigt förtjust i just bärnsten och har massor av både smycken och annat av det!

All rosa text är länkar vidare till det som nämns i texten!

Inga kommentarer: