söndag 22 april 2012

"Gråskaligt" på Urbn Arts

Urbn Arts visas nu svart/vita foton, som omväxling till färgglad konst med graffiti-attityd. Det är fyra fotografer som visar sina verk. Björn Gidlund och Kjell-Gunnar Jonsson från Jämtland och David Neman från Malmö, samt ytterligare en hemlig person.
David Nemans bilder är känsliga samtidigt som de har en grovhet, som jag hoppas att han kommer att utveckla vidare under sin utbildning till bildjournalist på Mittuniversitetet i Sundsvall! 
beskuren bild av Lina Lindbäck ur ÖP
Jonssons bilder är från Östersund och det syns att han fotograferar mycket. I ÖP berättar han att hans elever på särskolan tecknar honom som "han som fotar". Hans bild av Stortorget känns precis så ödsligt som torget tyvärr oftast känns. Att han fångar bilder som dyker upp framför honom ät värt uppmuntran, då alltför många fotografer regisserar sina bilder in i minsta detalj.
– Jag tycker inte om att ställa upp och rigga för en bild, jag vill fånga ett ögonblick, säger han till ÖP.
Den hemlige fotografens bilder är som ett foto-reportage och har en lite mystisk "tjuvtitts-"känsla. Som att de avslöjar något det egentligen inte är meningen att folk ska se.
Min bild av Gidlunds bilder är pinsamt dålig p g a motljus och att jag fotar med mobilen, men en liten känsla av dem ger den i a f. Björn Gidlund är mest känd som musiker, men han har blicken med sig, likväl som hörselgångarna, skvallrar hans bilder om. 

Alla bilder i utställningen passar verkligen bra ihop och lyfter också varann. Dessutom vill jag verkligen rekommendera en fika på Urbn Arts!

Inga kommentarer: