lördag 7 april 2012

Lamm till fest som vardag

Det ska ju vara lamm till påsk, trots att de svenska lammen då knappt är nyfödda och snarare slaktas på hösten. Eftersom jag helst äter lokal-producerat och gärna KRAV skippar jag därför lammstek från Nya Zeeland, även om det är oerhört gott och fast jag vet att de går ute.
Lamm är dock hållbart i frysen, men en hel stek är enormt mycket mat till bara två personer. Lammfärs kan användas som vanlig köttfärs och sådan äkta svensk med kort datum fanns på min lokalbutik. Särskilt gott tycker jag att det är med feta-ost som i
Lammfärsbiffar med fetaost  2 port
300 g lammfärs
1 ägg
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
25 g fetaost
smör
Rör ihop färsen med  ägg, salt och peppar. Tillsätt lite vatten om smeten känns för fast. Skär fetaosten i små tärningar. Forma små pannbiffar av färsen och tryck in feta-tärningar mitt i varje och täck hålet ordentligt.
Stek biffarna till fin färg runt om i lite smör. Sänk värmen till lägsta och lägg på ett lock. Låt biffarna eftersteka i 8–10 minuter. Servera gärna med

Ugnsrostade morötter
Morötter 
Olivolja
Salt
Skala och skär morötter i stavar. Lägg i ugnsfast form och ringla över olivolja och salt. Rosta i ugnen 220 grader 20 - 30 min.
 och Tzaitsiki är väldigt gott till.

min far med sitt lamm Petter
Perfekt såväl till vardag som påskamiddagen!

All rosa text är länkar vidare till det som nämns i texten!

Inga kommentarer: