tisdag 20 december 2011

Svepande ögonfransar

Om du önskar dig långa och täta ögonfransar som en riktig filmstjärna har jag fått lära mig ett bra knep av en make-upartist, som jag gärna delar med mig av inför fest-säsongen. Jag målar bara de övre fransarna för annars ser jag ut som en trasdocka med mina långa undre fransar, men det är ju ett angenämt problem.
Till att börja med ska du se till att få upp mascara ordentligt på borsten, men ta bort det som ev blivit på toppen av borsten, som annars gör att det ser klumpigt ut.
Börja så längst ned vid fransroten och för borsten lätt åt höger och vänster innan för att få färg vid basen, innan du i jämn takt för borsten mot toppen.
Ta gärna mer mascara och upprepa proceduren, men vad noga med att inte föra borsten upp o ned i flaskan eftersom det gör så att mascaran torkar ut fortare! Låt torka.
Kamma bort överflödiga mascaraklumpar med en liten kam eller "tandborste" för fransarna.
En eyeliner-linje närmast fransarna förstärker effekten av täta fransar.
Nu bör du ha riktiga filmstjärnefransar att flirta med; lycka till!
Lösögonfransar kan också vara ett alternativ, men klipp då isär dem och placera ut bara en del av dem för att det ska se naturligt ut. Här är det extra viktigt med en tunn rak eyeliner-linje närmast fransarna, som inte alls behöver vara särskilt dyra.

Se till att mascaran inte är äldre än 6 månader, eftersom bakterier gärna samlas i den annars, vilka kan ge upphov till ögoninfektioner. Därför bör du heller aldrig låna ut eller låna mascara; tänk på att ögonen är en känslig del av din kropp!

Jag har fått ärva långa ögonfransar av både min mor och min far. Pappa brukade klippa sina när han hade glasögon eftersom de annars tar i glaset för varje blinkning, så hans liv med linser gör att han skonar sina långa ögonfransar.
All rosa text är länkar vidare till det som nämns i texten!

Inga kommentarer: