söndag 18 december 2011

Glädjespridande färgfyrverkeri

 I lördags var det vernissage för Spel för galleriet – Christmas Edition hos Gallery Lars Bolin (och i fredags kväll förvernissage).  Det är konstnärerna EktaOllioNils KristoferssonAnton Wiraeus och Kajsa-Tuva Henriksson som sammanfogats av Lars Bolin för årets julutställning. Dvs flera gatukonstnärer och så Östersunds egen antideprivist. 
Ollios Matta # 73 vid Kajsa-Tuva Henrikssons
A Quiet Mind  och Huvud
Ollios mattor i sprakande färger och mönster med oregelbundna former är vad jag ser som mest uppiggande. De är inte ryor som ju knyts, fast de ser så ut, utan tuftade. Det innebär att man skjuter fast garn i en bottenväv med hjälp av en tuftpistol. För LT förklarar Ollio, som utbildats på textilkonstlinjen vid Göteborgska HDK:– Jag ville överföra min graffiti till en ny teknik och tuftningen passade mitt sätt att måla på.Det tycker jag verkligen att han lyckats med och det är spännande med kombinationen mellan den gamla hantverkstekniken tuftning och den samtida graffitin.
Elefant av Ollio och Spraymålning
av
Ekta samt OllioSpraymålning   


Bilderna lyfter och komplettera varann, vilket beror till stor del på skicklig hängning av utställningen. Titta exempelvis på Ektas samt Ollios båda verk Spraymålning, som inte bara delar färgskala och uttryck utan även titel!

Eftersom de alla arbetar med starka färger och uttryck skulle det annars kunnat bli så högljutt att man snabbt velat lämna galleriet, men istället är utställningen en riktig energikick! 


Nils Kristoferssons Ghost, Castle,
Inside och Prism


Den 9 januari är sista dagen för utställningen.
Ollios båda tuschteckningar


All rosa text är länkar vidare till det som nämns i texten! 

2 kommentarer:

Jimmy sa...

Fint blogginlägg MalinMatilda — julkul tillönskas dig! Tips: Anton Wiraeus namn är felstavat här och på bolinart.com, samt i två felaktiga varianter i LT (där du kanske fått din info). http://antonwiraeus.webs.com/

Lyckans Smed sa...

Tack, Jimmy; rättar genast! Det ÄR ju så viktigt med rätt stavade namn.
Go'jul, go'knul!
/*