torsdag 8 december 2011

Samlingar på Galleri S

Göran Lundvalls fåglar i ståltråd är bland det första man
möter när man kommer innanför dörren till Galleri S 
Galleri S visas t o m 13 december en julutställning ur samlingarna, dels de egna men även verk av främst jämtländska konstnärer tillhörande olika personer, som också har lämnats in till denna grupputställning. Den var tänkt att bli Astrid Fornander Lindgrens sista utställning på Galleri S, innan Rolf Anderzon tar över. Nu blir det dock inte så, utan Fornander Lindgren kommer också att ställa ut Peter Lucas Erixon efter jul, innan hon och maken Torsten flyttar ner till Varberg. 

Bengt Linström bredvid tre målningar av Ulla Britt Kristoffersson 
Det som är intressantast i utställningen är dels de målningar av Ulla Britt Kristoffersson, som innehåller människor istället för de vanliga fjällmotiven, dels några Primusmålningar och så Göran Lundvalls fåglar, som finns lite här och var i galleriet.
Sorgligt kan jag dock inte påstå att det är, fast Astrid gjort ett fantastiskt jobb i alla år och faktiskt också är min egen gallerist. Jag tror dock att hon och Torsten kommer att få det alldeles underbart i Varberg, för jag har fått se det nya huset och fått höra om planerna för ett litet galleri där!Dessutom kommer de närmre barn och barnbarn. Sorgligt kunde det varit för östersundarna, men nu lever ju Galleri S vidare i Rolf Anderzons eminenta ledning.

Inga kommentarer: