Cantucciniskorpor ca 50 st
4 dl vetemjöl
2 dl ljust muscovado råsocker
1 tsk vaniljsocker
Lägg de torra ingredienserna i en skål.
2 msk Cointreau, Grand Marnier eler annan citruslikör
Rivet skal från 1 obesprutad apelsin
2 msk smör
2 ägg
Blanda i likör, apelsinskal, smör och ägg och rör samman till en deg.
200 g skållad mandel
Jag grovhackade först mandeln, eftersom jag tycker det är godare. Så arbetade jag in den i degen och la den i en plastpåse att vila i kylskåp i minst 30 minuter.
Dela degen i två delar som formas till rullar, cirka 3 centimeter i diameter, på mjölat bakbord. Lägg rullarna på plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 175° i cirka 12 minuter.
Skär i 1 ½ centimeter breda bitar. Lägg tillbaka bitarna på plåten och täck med ett bakplåtspapper. Grädda i ytterligare 10 minuter. Låt svalna på galler. Förvaras torrt.
Jättegoda skorpor.
Mascarponekräm till Cantucciniskorporna 2 – 3 port
1 ägg
2 tsk strösocker
Separera äggulor och äggvitor. Vispa äggulorna pösiga tillsammans med sockret i en skål.
75 g Mascarponeost
Tillsätt lite i taget och rör om till en slät smet. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd ner det i Mascarpone-blandningen.
2 msk starkt kaffe
1 msk konjak
Blanda kaffe och konjak.
1 ägg
2 tsk strösocker
Separera äggulor och äggvitor. Vispa äggulorna pösiga tillsammans med sockret i en skål.
75 g Mascarponeost
Tillsätt lite i taget och rör om till en slät smet. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd ner det i Mascarpone-blandningen.
2 msk starkt kaffe
1 msk konjak
Blanda kaffe och konjak.
Mascarpone-krämen är underbart god med mocka-smak iblandad. Till den här desserten ska du dock även tillsätta
7 cantucciniskorpor
Krossa skorporna och lägg det i en sil med en djup tallrik under. Skeda kaffeblandningen över kakorna så att de tar smak men inte blir genomblöta. 10 g mörk choklad Björnbär Fördela den hyvlade chokladen och kakkrosset i dessertskålar eller glas. Vid servering: Skeda över mascarponekräm, toppa med hyvlad choklad och några björnbär.
Mascarpone-krämen är underbart god med mocka-smak iblandad. Till den här desserten ska du dock även tillsätta7 cantucciniskorpor
Krossa skorporna och lägg det i en sil med en djup tallrik under. Skeda kaffeblandningen över kakorna så att de tar smak men inte blir genomblöta. 10 g mörk choklad Björnbär Fördela den hyvlade chokladen och kakkrosset i dessertskålar eller glas. Vid servering: Skeda över mascarponekräm, toppa med hyvlad choklad och några björnbär.
7 cantucciniskorpor
Krossa skorporna och lägg det i en sil med en djup tallrik under. Skeda kaffeblandningen över kakorna så att de tar smak men inte blir genomblöta.
10 g mörk choklad
Björnbär
Fördela den hyvlade chokladen och kakkrosset i dessertskålar eller glas. Vid servering: Skeda över Mascarponekräm, toppa med hyvlad choklad och några björnbär.
All rosa text är länkar vidare till det som nämns i texten!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar