onsdag 16 maj 2012

Ge upp!

Jag är vansinnigt dålig på att ge upp och fortsätter hellre att slå huvudet i väggen om och om igen. Hittade dock en grej om att ge upp, som jag bara måste dela med mig av.
Fr o m idag måste du försöka ge upp när det gäller 
1. Försöken att vara perfekt – Det finns inget att vinna på att vara en perfektionist, det lönar sig däremot att få saker och ting gjorda.
2. jämförelserna med andra – Den enda du kan jämförs dig med är dig själv.
3. tankarna på det förflutna och oro för framtiden. – Du är bara garanterad detta ögonblick. Det är nu som är livet, så missa det inte.
4. allt klagande – Gör något för att förändra det till det bättre.
5. missunnsamhet – Det är bara slöseri av lycka.
6. väntan – Det vi inte påbörjar idag kan inte vara avslutat imorgon. Både kunskap och intelligens är bortslösat på att inte sätta igång.
7. lögnerna – I slutändan avslöjar sanningen alltid sig själv. Antingen är det du som har makt over dina handlingar eller handlingarna som tar makten över dig.
8. försöken att undvika misstag – Det enda misstag som verkligen kan skada dig är valet att inte göra något som kan skada dig.
9. att säga “Jag kan inte" –Ford uttryckte det som, “Vare sig du tror att du kan eller att du inte kan så kommer du att få rätt.”
10. försöken att vara allt för alla Att få en enda person att le kan förändra världen. Kankse inte för hela världen, men för denna värld. Tänk litet och börja nu.
11. tankarna på att du inte är redo – Ingen känner sig någonsin 100%  redo när det är dags att ta tillfället i akt. De flesta tillfällen i livet tvingar oss att växa bortom vår bekvämlighetszon, vilket betyder att ingen känner sig helt bekväm från början. 
12. sätta upp små mål för dig själv – Många sätter små mål eftersom de är rädda för att misslyckas. Ironiskt nog så är det de små målen som ofta får dem att misslyckas.
13. att försöka göra allt själv – Du är summan av de människor du spenderat mest tid med. Om du samarbetar blir du mycket kraftfullare och bättre än om du varit själv.  
14. att köpa av sådant du inte behöver – hantera din ekonomi så att inte den hanterar dig. Handla inte för att imponera på andra. Inbilla inte dig själv att tänka att rikedom bara handlar om materiella ting.
15. att beskylla andra för dina problem –bara i den mån du kan ta ansvar för ditt eget liv kan du leva dina drömmars liv. När du skyller det du går igenom på andra förnekar du det ansvaret och ger andra makten över den delen av ditt liv.

hoppet ska du dock aldrig ge upp, fast det ser mörkt ut!
16. att göra berg av mullvadshögar – Ett sätt att kolla om nåt är värt att gräva med sig över är att fråga sig själv: “Kommer detta att ha haft nån betydelse om ett år? Om tre år? Fem år? Om inte är det inte värt att oroa sig över alls.
17. att föröka leva upp till andras förväntningar – Jobba för det på allvar och överträffa dina egna förväntningar. Då kommer allt annat att falla på plats.
18. att hoppas på genvägar – Det läggs för stor tonvikt på det lätta i dagens samhälle. Sånt som bantningspiller istället för att träna och äta bra. Ingen god fé kan ersätta  flitigt, fokuserat hårt arbet.
19. att lova det du inte kan hålla – Lova inte för mycket. Leverera istället allt du kan förmå.
20. att hålla dina känslor inom dig – Ingen kan läsa tankar. Det enda sättet för folk att få reda på hur du känner är att du berättar det för dem.
21. att gå som ”katten runt het gröt” Säg vad du menar och mena det du säger. Var effektiv när du kommunicerar.
22. att undvika förändringar – Hur bra en dålig situation än är så ska den ändras nu. Det är det enda du kan räkna med. Så omfamna förändringar och inse att förändringar har en anledning. Det kommer inte alltid att vara enkelt eller uppenbart först, men till slut kommer det att visa sig att det varit värt det.
23. känslan att det skulle vara din tur – Ingen har rätt till något här i världen. Vi är alla jämlika. Vi andas samma luft, vi får det vi ger och vad vi förtjänar.
24. vänta till sista sekunden – De som vägrar planera planerar att förvägras.
25. vara dramatisk – Håll dig borta från andras draman och försök inte att skapa egna.
26. inte träna – Rör på kroppen! Ta t ex bara en lång avslappnande promenad.
27. skräpmat – Du blir vad du äter.
28. ätande som underhållning – Ät inte för att du är uttråkad utan för att du är hungrig och behöver näring..
29. dumma vanor som du vet är dumma – SMS:a inte när du kör. Kör inte när du druckit. Rök  inte osv.
30. förbindelser som drar dig nere – Att säga “nej” till rätt människor ger dig tid och resurser nog för att kunna saga “ja” vid rätt tillfällen. Umgås med trevliga människor som är smarta, drivna och likasinnade.
31. blyghet – Umgås med människor. Träffa folk. Ställ frågor. Presentera dig själv.
32. oro för vad andra tycker om dig – Om du inte försöker göra ett bra första intryck  (anställnings-intervju, första dejten e dyl) låt inte andras åsikter om dig stå i din väg. Vad de tänker och tycker om dig är inte viktigt. Det viktigaste är hur du känner om dig själv.
33. att försöka kontrollera allt – Livet är ett oförutsägbart fenomen. Hur bra eller dåliga saker och ting verkar just nu kan vi aldrig vara 100%  säkra på vad som väntar. Så gör ditt bästa med vad som ligger framför dig och överlämna resten till de som har makten över ditt liv.
34. att upprepa vad du redan provat – För att växa måste vi vidga horisonten och lämna vår bekvämlighetszon. Om du fortsätter som du alltid gjort kommer du att fortsätta få samma reultat som du brukar få.
35. minsta motståndets lag – Livet är inte enkelt, särskilt inte när du försöker uppnå något av värde. Försök inte göra det lätt för dig själv. Gör något enastående.
36. att alltid göra massor samtidigt – Gör en sak i taget och göt det rätt.
37. tron att andra har mer tur än du – Ju hårdare du arbetar ju mer tur får du.
38. att fylla varje vaket ögonblick med aktiviteter – Det är OK att vara ensam. Det är bra att inte göra något emellanåt- Tänk. Slappna av. Andas.
39. känslomässiga beslut – låt inte känslorna övervinna intelligensen. Sakta ned och tänk noga igenom allt innan du tar livsavgörande beslut.
Häggen har i a f knoppar och börjar få blad
nu, så våren ger jag verkligen inte upp...
40. att göra fel saker bara för att du inte blir upptäckt – Bara för att du kan komma undan med nåt betyder det inte att du bör göra det. Tänk större och håll målet i sikte. Gör det ditt hjärta säger är rätt.
41. att fokusera på det du inte vill ska ske – Fokusera på det du vill. Positivt tänkande gör att din hjärna jobbar mot det målet. Tänkande ligger bakom varje succé-historia. Om du vaknar varje morgon och tanker att nåt fantastiskt ska ske i ditt liv, så kommer du att uppmärksamma också de små stegen åt rätt håll.
42. att ta dig själv på för stort allvar – Få andra gör det ändå. Så passa på att och ha så kul du bara kan.
43. en karriär du inte brinner för – Livet är för kort för nonsens. Rätt karriär-val är baserat på en nyckelpunkt; hårt jobb som du älskar att göra. Om du upptäcker att du jobbar hårt och älskar varje minut av det sluta in med det. Då är du nära; hårt jobb är lättare när det är en passion.
44. tanken på vad du inte har – Uppskatta det du har. Många har inte samma tur som du.
45. tvivel på andra – Beslutsamma människor gör fantastiska saker. Kom ihåg att den som påstår att det inte går, sällan avbryter den som lyckats, utan istället blir imponerad.
46. att testa marknadens alla skönhetsmedel – Skönhet attraherar ögat. Personlighet attraherar hjärtat. Var stolt över att vara den du är. Då blir du vacker.  
47. att försöka passa in – Försök inte bli nåt du inte är. Var dig själv.
48. försöken att vara annorlunda för att vara speciell – att vara avvikande för att bli speciell är att vara som andra. De som anstränger sig för att vara speciella blir oftast som alla andra som också vill vara speciella. Var dig själv.
49. att undvika risker – inget är riskfritt. Allt du gör eller låter bli innebär en risk.
50. att blunda för dina egna behov – Ja, hjälp andra, men hjälp dig själv i första hand. Ögonblicket för att följa dina önskningar är nu.

Inga kommentarer: