fredag 13 juli 2012

Vikten av njutning

En stor fördel med att ha katt är att de verkligen vet vikten av att njutaDet är viktigt att njuta av det innevarande ögonblicket för när ska man annars göra det? Har man inte njutit när det skedde så kan man ju heller inte njuta av minnet av det.
Så här sitter gärna Greta i timtal. Sedan kommer hon i och för sig på att hon vill ha sällskap och börjar skrika så att grannarna ska tro att hon är misskött eller nåt. Matte har ju inte alltid tid att följa hennes minsta vink,   men hänger man henne över axeln eller bollar med henne en stund så blir hon snart nöjd och njuter igen.
Just nu är det en sådan njutning bara att ha tillgång till färska jordgubbar. Dem kan man njuta av på  många sätt. Bara med ovispad grädde som dessert efter t ex pannkaka med just jordgubbar.
 Att en pionknopp nu slagit ut och alla fantastiska dofter runt om i världen runt mig. Att njuta i förväg är också ett bra sätt; att längta så mycket efter nåt att man njuter av tanken på det. Om det sedan inte blir så bra som man trodde så har man ju åtminstone njutit ändå, innan,  vilket gör att man inte behöver bli så besviken!
och att slingerkrassen jag satte för ett par veckor sedan äntligen börjar växa upp. Sent, men det förstod jag eftersom jag inte försådde den inne först.

Inga kommentarer: