onsdag 11 juli 2012

Coola nyheterOm du som jag är en glass-fantast med 88:an  som favorit så är GBs ½-liter paket en underbart cool nyhet! I och för sig med det goda krokant-överdraget på pinnen iblandat, men ½-liter istället för ynka 75 ml, som pinnen är blir ändå en större njutning. Fast den kostar nästan hela 35,-. Utöver 88:an finns även Sandwish, Lakritspuck, Päronsplit och Chokladkex nu i ½-liter paket.
Glasspriser 1977, bild lånad från
hjartegulletslife.blogg.se
Vanilj- och ischokladglassen täckt med nötkrokant ger njutning vid alla tillfällen! 88:an  introduceras 1964, fast då av Trollhätteglass, som två år tidigare köpts upp av Unilever och då fick bättre ekonomiska resurser. Därav denna "sofistikerade nya glasspinnne". Vanilj med ischoklad täckt av nötkrokant var en vågad smakkombination i ett Sverige som fortfarande dominerades av robust smaksatta pinnar med eller utan chokladöverdrag. Inspirationen till 88:an kom (givetvis) från USA, och den blev genast väldigt populär, vilket "banade väg" för fler avancerade smakkombinationer framöver.
88:an på pinne 
 ½-liter paketet slog också igenom och under 1960-talet etablerades glass som svenskarnas efterrättsfavorit. Mest tack vare moderna kylskåp med frysfack, så att glassen inte behövde ätas direkt.
All rosa text är länkar vidare till det som nämns i texten!

Inga kommentarer: