tisdag 24 juli 2012

Det sa bara klick för Terry O'Neill

Sedan i lördags och t o m 5 september visar Terry O'Neill sina fotografier på Lars Bolin Gallery. Bilderna känns väldigt personliga och som att man verkligen får komma nära alla de Kändisar, med stort K, som de avbildar.
O'Neills sociala förmåga att få människor avslappnade är verkligen tydlig. Härligt också med en rakt igenom svart/vit foto-utställning. Det är heller inga "dussinkändisar" O'Neill porträtterar, utan stora bjässar, som Frank Sinatra, som ovan känns väldigt nära och som om man själv är med i en diskussion öga mot öga.
Audrey Hepburn är på flera bilder avbildad på oväntade och avslappnade sätt. Utställningen består av ett 40-tal foton.
Brigette Bardot med en cigarett i munnen och håret i ansiktet är också en ikonisk bild. Det är synd att jag inte hade möjlighet att gå på vernissagen och träffa den omvittnat trevlige Terry O'Neill.
Här ovan bilder av unga Rolling Stones  och David Bowie ihop med en grand danois i ett oväntat möte. Det är fantastiskt kul att Bolin visar rockfotografer som O'Neill och Philip Townsend ifjol, just i samband med Storsjöyran! O'Neill kan avnjutas t o m den 5 september.

Du kan läsa mer om utställningen i ÖP och LT, genom att klicka på de rosa länkarna.

Inga kommentarer: