tisdag 9 augusti 2011

Trivsamt Finlandssvenskt

Min bekant Anders, som också är frisörelev, klippte den glade skånske TV-kocken Paul Svensson igår. Väldigt kul att han befinner sig i min lilla stad! Men så är ju också Östersund i år inte bara Sveriges Mathuvudstad, utan även av FN-organet UNESCOs Creative City of Gastronomy!

Paul Svensson är också en av medarbetarna i det  allra trivsammaste program som nu går i TV, när Ernst överlevt och bara  upprepar sig själv, nämligen finlandssvenska Strömsö. Det komiska är att det också började sin nya säsong just igår.
Strömsöredaktionen med Paul Svensson i mittenFoto: Yle
På Strömsö är de alltid glada och påhittiga, så jag vill verkligen tipsa om att spendera de tidiga mån- och tisdagkvällarna med dem i SVT i framtiden!

Det verkar så totalt presitigelöst och som om de har jättekul, när de bara kommer på nåt kul att visa i TV. Ibland kan det dock bli riktiga lågmärken som det avsnitt där plåtburkar sprayades i olika färger och nitases ihop till en förvaring. I samma avsnitt mumifierades också ett träd i linne som en hommage (?!) till Christo och Camilla Forsén-Ström berättade om hans storhet som hon uppfattade den. Eftersom det tycks saknas ambitioner att göra nåt för svårt borde de vara en aning noggrannare med researchen. Jag tänker också på tipset om att doppa kottar i stearin och tända på. Att använda kottar när man grillar mat rekommenderas ej av livsmedelsverket. Vid eldning av kottar blir förbränningen för dålig och det bildas PAH, vilket är ett samlingsnamn för oförbrända kolväten. Många olika kan bildas och en hel del av dessa är cancerframkallande. Det är med andra ord verkligen inte bra att elda kottar inomhus... Deras enorma glädje väger dock upp okunskapen för det mesta och så är det lite skönt att de inte gör sånt som är väldigt svårt för normalbegåvade tittare utan en massa verktyg...


Medverkande experter
Paul Svensson, kock, Jim Björni, verkstad, Lee Esselström, hobby, Catharina Borg-Wilén, trädgård, Camilla Forsén-Ström, konst (!), Owe Salmela, florist som nog gärna vill vara Finlands Ernst , Johan Ångerman, byggnadsarkitekt, Alexandra De Paoli, vän örtterapeut och Ella Grüssner Cromwell-Morgan, sommelier och kock.

All rosa text är länkar vidare till det som nämns i texten! 

1 kommentar:

Viola sa...

Tack för tipset, här kämpas det på med den där lille vilden som jag fått :) ska väl bli hund av honom oxå :)

KRAM