onsdag 24 augusti 2011

T & K

Underbart god Raggmunk med fläsk och lingonsylt
mån 22 augusti som tog slut redan före kl 12...
I de ärevördiga resutauranglokaler som i decennier hyst Lilla Paris och sedan Ericssons i Östersund har nu Restaurang T & K öppnats av barndomskamraterna Tomas Johansson och Kristian Elfvendahl. De kommer att satsa på framför allt  närproducerad och ekologisk mat i första hand, vilket verkligen tycks vara ett vinnande koncept i Sveriges Mathuvudstad 2011.
T & K öppnade på  Storg 29  fre 19 augusti
Båda har enligt ÖP drygt tio år i yrket, trots deras relativa ungdom. Det blir lunch- och kvällsöppet med fullständiga rättigheter.
– Vår idé är att servera näringsnyttig, närproducerad mat och visa på de fantastiska råvaror som finns i Jämtland, säger Tomas till ÖP.
Jag kan efter att ha njutit av Raggmunkar där 22 augusti rapportera att herrar T & K vet vad de gör och lagar fantastisk mat! Idén att fortsätta Ericssons koncept med husmanskost och en annan rätt på luncherna är en klar hit, men de kommer att lära sig att göra mer av den förstnämnda. Raggmunk lockar alltid mycket folk i min lilla stad och det var så populärt att det tog slut på ca 20 min. Redan före kl 12 fik de nya ägarna lov att steka ett gäng till,, vilket tog lite tid till mångas besvikelse och kön ringlade lång under tiden.. Snart har de säkert lärt sig att Östersundarna vill ha husmanskost framför allt, så att de har stora lass klara.  Väldigt goda var de i alla fall!
Något jag skulle önska för framtiden är att de publicerade lunchmenyerna på internet eller i annons, gärna med en veckas framförhållning.

All rosa text är länkar vidare till det som nämns i texten! 

3 kommentarer:

Morten sa...

T&K får være så som så.
Maten de tilbredte til oss i helgen var usamkelig og uspiselig.
Vi måtte levere tilbake maten vi hadde bestilt fordi det var så seigt at vi ikke kunne tygge den.
Servicen vi opplevde var dårlig.

Konklusjon:
IKKE ANBEFALT Restaurang.
Dårlig og Dyr mat.

Lyckans Smed sa...

Det var tråkigt att höra! Jag har bara varit dit denna enda gång och luncherna är bra i a f!

Anonym sa...

Det ræcker med att læsa menyn før att førstå att detta ær bara ænnu en restaurang i mængden... jag hoppas folk tar avstånd från dessa "koncept restauranger" som inte erbjuder något nytt.

Jag har inte varit dær och ætit men att se bidraget BISTRO i menyn får en att gråta. Bara før att mænniskor i østersund vill æta den sæmsta maten på jorden behøver man ju inte ta med det i menyn...

Før mig som seriøs kock och værnare om traditions mat, nærlagat och egenproducerat. Med många års erfarenhet från sådana restauranger i Frankrike, Danmark och Norge, blir det hær ett stort skæmt.