Saffransröding med ugnsbakade morötter är en fest att hitta i frysen när man inte orkar laga mat. Särskilt när det är frågan om ekologiska godis-morötter från Ås trädgård |
Gourmet-mat i en låda direkt ur frysen |
Nu hade jag iofs tänkt ta upp alla fördelar det har att inte slänga rester. Då vill jag först nämna en sådan sak som i lördags när jag sov bort hela eftermiddagen och sedan inte orkade laga nåt från grunden, eftersom jag gjort krämig svamppasta till lunch. Då kunde jag bara plocka fram underbar Saffransröding ur frysen och snabbt fixa ugnsbakade morötter till middag.
Alltså blev det två favoriträtter på en dag, fast jag bara lagade en av dem. Samtidigt kunde jag njuta av minnet av när jag tillagade Saffransrödingen också medan jag åt den. Varför slänger folk överbliven mat egentligen? Fryser man in den istället har möjlighet att njuta med lite besvär och dessutom återvinna härliga minnen i processen.
Jag vann faktiskt en kokbok för ett drygt år sedan med mina tips om vad man kan göra med rester och de råden hittar du här! Egentligen ska jag väl vara glad över att vi inte behövt svälta i Sverige på flera generationer och därför slösar med denna resurs, men istället blir jag irriterad. Särskilt när jag tänker på folk i vår närhet som svälter. Just svält har varit anledningen till många krig och den ekonomiska krisen i Grekland och Spanien kommer också att bli det om inte vi som har det bättre ekonomiskt hjälper till. I nöden testas vännerna och det är verkligen ödets ironi att EU får Nobels fredspris när de ekonomiska spänningarna mellan de europeiska länderna är som störst.
All rosa text är länkar vidare till det som nämns i texten!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar