Äppeldessert på kanelen 4 port
1 msk
smör
4 skalade
och tunt skivade äpplen
1 msk
citron, rivet skal
1 msk
citronlikör eller pressad citron
1 msk
flytande honung
2 msk
råsocker, eller muskovadosocker
1 tsk
malen kanel
0,5 tsk
malen ingefära
Stek
äpplena på medelvärme i smör i cirka 2 minuter. Tillsätt rivet citronskal, citronlikör/pressad citron, honung, socker, kanel och ingefära. Rör försiktigt och låt
svalna något.
Lägg äppelblandningen i portionsskålar eller glas. Servera antingen bara en klick
Mascarpone
till eller gör en syrlig youghurtröra så här:
3 dl yoghurt, 10 %
0,5 dl
florsocker
Blanda
yoghurt med florsocker och lägg en klick yoghurt över.
Njut av senhöstiga smaker!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar