lördag 13 oktober 2012

Familjärt på Galleri S

Förra lördagen hade Maria Olsson vernissage på en utställning med måleri i olja och akryl på Galleri S. "Bilder från dåtid har blandats med nutida miljöer, med samma varma handlag skildras allmogebarn och flicka med mobiltelefon."" för att citera LT:
Olsson målar främst av gamla foton, gärna med nya kompositioner och med t ex de egna barnen i bilderna. Hon lägger en grund med akryl och målar sedan själva motiven i olja, vilket är en teknik också jag brukar använda mig av.
"–Färgskalan har nog blivit lite mörkare. Jag har också försökt gestalta stämningar av saknad och nostalgi, det är lite därför jag använder de äldre bilderna. Just de handlar om saker som varit förut men inte finns mer" berättar Olsson i ÖP som svar på frågan vad som hänt i hennes konstnärskap sedan hon gick konstskolan.
Hur har ni det pojkar?
Jag tycker att Olssons målningar därför ofta känns ödesmättade. Troligen för att hon, som det ser ut (?),  lägger en mörk grund och sedan målar fram ljuset i bilderna. Det ger närmast en skräckfilms-känsla fast motiven egentligen inte är dramatiska, utan snarare fotografiskt avbildade.
Utställningen kan ses t o m 24 oktober

All rosa text är länkar vidare till det som nämns i texten! 

Inga kommentarer: