tisdag 30 oktober 2012

Anna S på Galleri S

Anna Selander var konstkonsulent i Jämtland 2002 - 2005. Alltså när jag precis flyttat tillbaka efter att ha gått Konsthögskolan, Umeå universitet.
Vi samarbetade en hel del under de åren och blev också goda vänner, så det är verkligen kul att träffa henne här nu när hon ställer ut på Galleri S t.o.m. 14 november.
Det är fotografier hon visar
"En del bilder är delar av en ursprungsbild som jag fastnat för" förklarar Selander i ÖP. Andra har kombinerats för att hon tycker att de hör ihop. "Det kan vara något element i bilden som går igen".
Dottern Siri var inte kvar när jag kom, utan henne fick jag bara träffa som fotbollstjejen på bilden till vänster.
Sommarnatt heter fotona ovan.
Tysta Leken visar fem porträtt av en tjej som leker den leken och alltså försöker hålla sig för skratt 2009.
"Serien heter Tysta leken och handlar om barn som försöker hålla sig allvarliga. Jag har ofta jobbat med idéer, flera bilder som håller ihop, det blir som en filmsnutt som utvecklas", säger Selander i ÖP.
Tysta leken har tidigare visats i Mattmars kyrka inom ramen
för Rolf Anderzons projekt I en klang av tystnad liksom på
en separatutställning på Konsthall 1.0 i Jönköping
Fotona är väldigt vackra och det finns en djupare idé bakom hur de kombinerats och presenteras. Det känns spännande att se Annas bilder, men jag saknar ändå lite av den konceptuella framtoning hon jobbade mycket med tidigare. Den hoppas jag verkligen få se ner av i framtida utställningar!
Utställningen är verkligen värd ett besök, så tveka inte att bege er till Galleri S senast 14 november!
Läs mer om utställningen i LT och ÖP!

Inga kommentarer: