Jag har torkad både rödgul trumpetsvamp och trattkantareller, som det bara är att blötlägga strax innan det är dags att börja laga något av den.
Italiensk Krämig svamppasta 4 port gör du så här:
400 g svamp (t ex kantareller, karljohanssvamp och champinjoner)
Ansa och skiva svampen. Fräs den i hälften av smöret i en stor stekpanna tills den börjar knäppa. Krydda svampen med salt och lägg åt sidan.
400 g pasta
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
1 purjolök
3 dl torrt vitt vin
3 dl vispgrädde
1 msk finhackad färsk timjan
Ansa och strimla purjolöken. Fräs den i resten av smöret i stekpannan någon minut. Tillsätt vinet och låt koka ner tills c:a hälften återstår. Tillsätt så grädde och timjan. Låt småkoka 3–5 minuter. 250 g färsk bladspenat
Lägg spenaten på såsen, ta pannan från värmen och låt spenaten »ångkoka« någon minut.
2 dl finriven parmesan-ost
4 msk
smör
1/2 tsk
salt
flingsalt
nymalen
svartpeppar
Häll av pastan men spara ca 2 dl av pastavattnet. Blanda ihop pasta, pastavatten, sås, svamp och parmesan i
pastakastrullen. Rör ihop över varm spisplatta så att allt blir varmt och såsen
»klibbar« fast på pastan, ca 1 minut. Strö över flingsalt och mal över peppar.
Njut genast i gott sällskap!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar