måndag 1 oktober 2012

Nästan som Abramovic

I helgen har jag fått känna mig lite som Marina Abramovic i Balkan Baroque.
Det kanske låter konstigt men det kändes faktiskt bra att stå och såga isär stora benbitar från älg som det sedan kokades pölsa och buljong på.
Det har annars varit en riktig lyxhelg på Landet. Mest sömn (förstås när det gäller mig) men varvat med helt oglamorösa slaktsysslor, eftersom två nyskjutna älgar tagits omhand. och sedan fantastisk mat tillagad av bästa kocken Maja.
Ingen jagar, men vi får som tur är köpa från jaktlaget i Stugun, som dessutom har en helt fantastisk slaktare. Det är viktigt så att inget kött går förlorat.
Älg måste vara det mest ekologiska och nyttiga kött man kan äta, eftersom de springer vilt och äter av det naturen har att erbjuda. Definitivt ingen risk för penicillin-rester i det köttet, kan jag lova!
Dessutom är det så fantastiskt gott, vilket även Greta håller med om! Älgfärs är den stora favoriten hos lilla fröken.

Älgfilé stekt i bara smör med salt och peppar och ett glas Allegrini; lyxigare och enklare kan det inte bli sent på kvällen efter timmars jobb med att ta omhand slakten! Att det innebar att jag missade invigningsfesten av Konstens Vecka har därför ingen betydelse alls; jag kommer ju från en familj där vi hjälps åt!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Älgkött är ur många synvinklar det bästa köttet.
/Berit

Lyckans Smed sa...

och så gott också!