Här kommer ett höstigt recept, som är så grymt gott och enkelt. När jag först gjort det kändes som om det var det godaste jag nånsin gjort, men det är väl inte riktigt sant ändå...
Äppelpajs Semifreddo
Äppelpajs Semifreddo
3 syrliga
äpplen ca 300 g
½
vaniljstång
1
kanelstång
2 dl
vatten
1 dl
socker
Ställ en form, ca 2 liter, i frysen så det går fortare
med infrysningen.
2 ägg
½ + ½ dl
socker
2 ½ dl
vispgrädde
1-2 tsk
färskmalen kardemumma
Separera äggen i gulor och vitor. Vispa äggvitorna
vitt och luftigt. Tillsätt ½ dl socker och vispa till en fast smet. Vispa ihop
äggulor och ½ dl socker. Vispa grädden med kardemumman
Blanda äggulevispet med 3 dl avsvalnad äppelkompott
och grädde, Vänd ner den vispade äggvitan i smeten.
6
digestivekex
Krossa kexen och varva smet och kex i den kalla
formen. Ställ i frysen minst 2 timmar före servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar