torsdag 18 oktober 2012

För sent igen...

Även i år kom jag på "för sent", alltså först nu att amaryllisarna skulle ha placerats svalt o mörkt redan i början av av september... Det kommer antagligen att innebära att de blommar senare, men det är inget att göra åt nu.De står på balkongen och laddar ljus och näring hela somrarna, så egentligen bör jag bära dem direkt därifrån till förrådet.
en av de blommande  amaryllisarna ifjol
För att driva fram ny blomning nästa jul ska löken placeras torrt och svalt från början av september till mitten av november. Jag får alltså ta upp dem igen först i början av december och eftersom julen också i år ska firas på Österlen kommer jag knappast att få se dem blomma förrän jag är tillbaka igen och det är egentligen rätt bra!
Den övervintrade amaryllisen ska när den tagits upp vattnas igenom ordentligt och sedan glömmas helt till knoppen börjar titta upp. Låt den gärna stå ovan ett element så går det snabbare men vattna inte mer för då blir stängeln för lång o det blir massor med blad. Öka vattningen försiktigt när knoppen tittar upp, men inte med näring, som också kommer att gynna blad o stängel. Den näring knoppen behöver ska den ha fått under  främst sommarmånaderna. Lycka till!

Inga kommentarer: