lördag 30 juni 2012

Sval-dispyt

Det finns inget somrigare än svirrande svalor! Irriterade och förvirrade svalor ser man dock inte så ofta.
I helgen kom ett ladusvalpar till landet för sin sommarvistelse. Då var dock den hylla där de brukar ha sitt bo redan upptagen av sädesärlor. Min far har byggt hyllor där så att småfåglarna ska kunna bygga bon, utan att lortar ned t ex balkongen och ute-platsen. Åtminstone två av hyllorna var lediga, men inte "hemhyllan", uppenbarligen.  De stackars svalorna  flög därför runt i nästan ett helt dygn och helt förvirrade. De  försökte tjata till sig "sin" boplats och t o m vräka sädesärlorna, men det var lönlöst. De gav till slut upp och hittade ett nytt ställe för sitt bo, där de förhoppningsvis kommer att trivas minst lika bra!
Anledningen till att svalorna flyger högt när det ska bli vackert väder kan jag förresten avslöja nu. Tydligen så flyger insekterna de äter högt när det är högtryck, så därför är just svalor sådana pålitliga budbärare om vackert väder.


All rosa text är länkar vidare till det som nämns i texten!

2 kommentarer:

Sockertussen sa...

Hejje =)

Just nu har jag en tävling på min sida i samarbete med OBH Nordica där du kan vinna en lyxig brödrost, Chilli Roaster =)

Kul om du vill vara med o tävla ;)

http://sockertussen.blogspot.se/2012/06/nu-ar-det-tavling-igen.html

Lyckans Smed sa...

Tack för tipset; nu hoppas jag på tur för brödrosten är ju gudomligt snygg (och skulle göra sig utmärkt på Sigvard Bernadottes "Virrvarr"-bänkskivor! B-)
/*