onsdag 27 juni 2012

Gerillaplantering som hjälpande hand

Vackrare och rofylldare tak än ett av syren är svårt att tänka sig så jag njuter, men tyvärr inte här på min gård, där de beskurits för hårt för att blomma mer än någon enstaka blomma här och var.

Nu har vaktis planterat "trädet" föreningen investerat i sedan de grävde upp flera stycken på gården ovanför. En väldigt liten rönn har placerats precis utanför min balkong, så nu kommer det att bli  sidensvans-kalas i höst! Det ska bli spännande att se om de buskar jag föreslog kommer att sättas på någon av gårdarna här.
Samma dag gerillaplanterade jag också lite blommor framför flocktulpanlökarna. Det fick bli vackra och goda luktärter och slingerkrasse; den senare avskräcker ju bladlöss, gurkbagge, vitfluga och squash-baggar så den bör passa utmärkt vid vinbären!
 Egentligen skulle jag väl satt dem vid fruktträd istället, men såna finns inte här... Jag hade egentligen tänkt sätta lök också mot hararna, men ärtväxter funkar inte ihop med lök och jag har faktiskt aldrig hört om harar som gillar krasse eller ärter heller...

2 kommentarer:

Alma sa...

Kul info om slingerkrasse! Jag har satt det i min köksträdgård för att de är så fina och jag fick för mig att de gillas av pollinatörer... plus att man kan dekorera med dem :)

Lyckans Smed sa...

De är fantastiska så lycka till med din köksträdgård!
/*