onsdag 6 juni 2012

Sommarpiff

Så här under försommaren är det dags att krypa fram ur sitt skyddande skal av ytterkläder. Därmed behöver i a f jag också "piffa" till mig.
Jag permanentfärgar t ex ögonfransar och -bryn själv för att slippa sminka mig med mascara varje dag. Ögonbrynen plockar jag så fort jag ser nåt strå som är på sidan om.
För att slippa raka mig vaxar jag både ben och bikinilinjen hemma.
För att slippa vara "skäggiga damen" (se ovan) ryckte jag tidigare de grövre strån som blir fler och fler med åldern. Till skillnad från t ex ögonbrynen så minskar det dock inte hårväxten. Tvärtom så ligger tre nya strån och väntar på att komma ut så fort det ryckts. Dessutom blir de både grövre och mörknar med tiden.
Därför gör jag numer epilering på salong hos Parelle så här års. Då går Eva ned i hårsäckarna med laser och försvagar tillväxten. Det gör lite ont, men inte värre än att plocka ögonbrynen och tar inte ens en kvart för mig. Efteråt är man dock så här "vackert" prickig, men sårskorporna läker på ett par dygn. Mellan epileringstillfällena klipper jag av håret och filar ned men en nagelfil för att inte besväras av stubb-känslan.

Jag är noga med solskydd i ansiktet, men peelar kroppen och är nog med solskyddsfakor också där eftersom jag inte vill bränna mig, vilket är lätt till även om man inte solar aktivt.
Nu är jag redo för sommaren, så välkommen hit! Ha en skön nationaldag!!!

Inga kommentarer: