lördag 23 juni 2012

Försämring på gymmet

Under alla år som jag tränat på gym har jag varit så glad över medlemstränarna som visat maskiner och lagt upp träningsprogram utan att det kostar något extra. Det har under drygt tjugo års tid varit helt naturligt att en sådan ingår i gymabbonemanget, så man inte gör fel och skadar sig.
Redcord på bild från www.altifit.com
Först nu har jag insett att medlemstränarna försvunnit och istället ersatts av personliga tränare, som man betalar en extra timavgift för trots att man också betalar varje månad för gymabbonemanget. Jag kan inte annat än tycka att det är en oerhörd försämring, nu är det enda som ingår i abbonemanget alltså gruppträningen och möjligheten att använda maskinerna. Däremot tycks det inte ha någon betydelse för gymägaren om man gör rätt eller om man skadar sig i hans maskiner.
 Jonas Brandt visar "Slyngetreninghär
På mitt gym finns Redcord, som jag läst om ska vara så effektivt, men eftersom jag vet hur viktigt det är med tekniken ville jag att någon skulle visa mig hur jag ska göra för att få bäst effekt. (Du kan se min tidigare  medlemstränare göra "Slyngetreninghär.) Det skulle jag tvingas betala en PT för att göra, vilket jag omöjligt har råd med. Anledningen till att jag valde att träna på Träningshuset, som sedan blev StepIn, tidigare var dels att det var sådan fantastisk stämning där, men också att man hade tillgång till medlemstränare. När nu det köpts upp av Golds har jag dock inget val och det ser jag som en oerhörd försämring, som jag gärna skulle byta bort.

All rosa text är länkar vidare till det som nämns i texten!

Inga kommentarer: