torsdag 14 juni 2012

Resan tillbaka i tiden

Det är inte bara jag som saknar solen, utan även mina odlingar. De flesta tomat-plantorna har jag gett bort, men några har jag behållit och planterat i min odlings-balja. Härom dagen var det sol så då bar jag ned dem, kryddorna och resten jag odlat i solen. Det syntes att de fått lite sol på länge kan man säga...
Även mina tre klematis-plantor har nu börjat växa till sig, men inte alls så mycket som jag hoppats på. Förhoppningsvis kommer allt planterat att hämta sig i och med att det blir varmt, vilket det påstås ska bli efter midsommar.
Det är lite som att resa tillbaka i tiden att komma hem till södra Norrland, där brudspirean (som ovan), äppelträden och häggen ännu blommar:
Syrenen har bar knoppar, som tur är. Jag som trodde jag skulle missa den när jag var i Skåne, nu kommer jag att få njuta av en  syrenblomning till!
Nu har dessutom vaktis lovar att överlåta syren-klippningen till mig (som tänker låta bli den)! Jag ska kolla efter liljekonvaljer också senare. Tror att jag vet vart jag ska titta...
Under tiden kan jag också låtsas att alla maskrosorna är rapsfält...
... och att det här, Karagan, är Norrlands-gullregn!

Inga kommentarer: