torsdag 21 februari 2013

Kanderad ingefära

Min förtjusning i ingefära har knappt några gränser så när jag hittade receptet jag nu kommer att presentera blev jag verkligen glad. Särskilt med tanke på alla förkylningar som går nu och så är det ju så gott.
Kanderad ingefära 
400-500 g färsk ingefära  
1 dl vatten 
ca 5 dl strösocker 
Skala ingefäran med potatisskalare och skär den i tunna strimlor, 3-4 cm långa. Koka strimlorna i lite vatten i cirka 30 minuter. Slå bort vattnet och låt ingefäran svalna.Häll nytt vatten i kastrullen och mät den kokta ingefäran i ett dl-mått. Tillsätt samma mängd socker som ingefära  Koka upp under omrörning. Sjud tills sockerlagen nästan kokat in helt och ingefäran blivit lite genomskinlig. Det tar en bra stund.
Garnering: strösocker 
Lägg socker på en tallrik. Häll över ingefärsbitarna och vänd runt dem så att de täcks av socker. Låt ingefäran lufttorka utbredd på papper. Lägg den sedan i en burk med tättslutande lock.





Inga kommentarer: