bild lånad från expressen |
Sätt ugnen på 250°.
200 g Havregryn
200 g Rågflingor
100 g krossat Linfrö
Blanda alla ingredienser och bred uti en långpanna. Blanda
4 msk Rapsolja
4 msk Vatten
och droppa det över i långpannan och blanda ihop. Det kommer att göra din müsli krispig. Sätt så in långpannan i ugnen, sänk den till 225° och rosta i cirka tio minuter. Tillsätt
100 g grovt hackade Katrinplommon
100 g grovt hackade Torkade osvavlade aprikoser
100 g grovt hackade blandadd sötmandlar o hasselnötter
och låter müslin rosta vidare i cirka fem minuter. Müslin är klar när den fått en fin gyllene färg och doftar gott.
1 Vaniljstång, skårad och urskrapad
2 msk malen Kanel
2 msk malen kardemumma
3 msk Psylliumfrön (loppfrön)
ev torkade tranbär alt, russin
Strö över och låt müslin svalna när den är klar, lägg den sedan i en lufttät behållare. Blanda och skaka om. Låt gärna müslin stå ett tag så att den hinner ta åt sig smak av vaniljstången. Servera müslin med yoghurt eller mjölk.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar