lördag 29 januari 2011

Ab-coaster

För några månader sedan funderade jag över varför gym byter ut väl fungerande Crunch Maskiner mot en Abcoaster, som jag upplevde som en sämre maskin i och med att man inte kan lägga på lika mycket vikter på denna.

crunch-maskin
Efter en instruktion av min eminente tränare i morse har jag dock full förståelse för ett beslut som detta. Till saken hör att jag aldrig fått någon instruktion till denna tidigare utan bara försökt göra som den instruktionsfilm som finns på webben visar.
Oj, vad jag fått lära om! Till att börja med ska man inte, som web-filmen visar, hålla i handtagen, vilka gör att man gärna drar sig upp i händerna istället för att använda magmusklerna. Istället bör man knäppa händerna, krumma ihop sig som i en crunch o så dra sig upp med hjälp av magmusklerna i relativt långsam takt. Gör man på det sättet behöver man inga vikter alls, men blir ändå totalt utmattad i de inre magmusklerna, som man ju vill komma åt.
Jag brukar alltid hävda att bara man stretchar ordentligt så får man inte träningsvärk, men trots grundlig stretching lyckades jag inte komma åt dessa muskler ordentligt, vilket innebär en redig träningsvärk i magen.
Men vet ni, det känns bara BRA; jag har ju nu lärt mig att använda nåt jag varit skeptisk till på ett sätt som gjort mig positivt förvånad, vilket inte händer särskilt ofta efter 20 års gymtränande!

Inga kommentarer: