torsdag 14 juli 2011

Sveriges Odlingszoner

För oss som är intresserade av odling är Sveriges odlingszoner av yttersta vikt för vad man kan tänkas plantera vart. Nu går det ju att påverka med att exempelvis göra upphöjda växtbäddar och att se till att trädgården är väl uppvuxen, så att den därigenom skyddas mod exempelvis vind.

Riksförbundet Svensk Trädgård
har en bra zonkarta som tidigare
fanns med i inlägget men den kräver de
ersättning för så jag måste därför ta bort
den i och med att jag själv bloggar helt
utan ersättning 
Dethar nu tagits ett initiativ för att samla alla bloggar efter i vilken växtzon de finns belägna, vilket jag tycker är oerhört bra. Jag är väldigt förtjust i att försöka "överskrida" den odlingszon jag själv befinner mig i och det är intressant att läsa om lyckade sådana odlingsexperiment!
Du som är intresserad av att få veta i vilken odlingszon olika bloggare befinner sig eller själv lägga till din blogg kan gå in här för mer info. Det är kul ju fler som deltar och utnyttjar denna tjänst tycker jag, tycker jag och tackar för initiativet!

All rosa text är länkar vidare till det som nämns i texten!

2 kommentarer:

Therese sa...

Hej,
Mitt namn är Therese Forsberg och jag är styrelseledamot hos Riksförbundet Svensk Trädgård. Jag har fått uppdraget att sondera internet efter Svensk Trädgårds zonkarta som ägs av förbundet och omfattas av upphovsrättslagen och kan se att du använder den på din hemsida (http://lyckans-smed.blogspot.com/2011/07/sveriges-vaxtzoner.html)
Du får gärna länka till zonkartan och använda förbundets banners (med efterfrågat tillstånd förstås). Läs denna länk om vad som gäller om man vill nyttja zonkartan: http://www.tradgard.org/svensk_tradgard/zonkartan.html. Det är däremot förbjudet enligt lag att göra om och byta namn på kartan utan tillstånd.

Låt oss veta hur du vill göra och när ni uppdaterat din hemsida.

Med vänlig hälsning,
Therese Forsberg
Riksförbundet Svensk Trädgård
therese.forsberg@tradgard.org

Lyckans Smed sa...

Tack då tar jag genast bort den från mitt 7 år gamla inlägg med tanke på att jag inte tjänat ett ruttet lingon på mm blogg (o det heller aldrig varit min avsikt med den). Jag ser mig som en folkbildare o många blir istället tacksamma för att jag refererar till dem på bloggen.

MVH